1 KASIM SEÇİMİ BİTTİ

1 Kasım 2015 günü tekrarlanan seçim sona erdi. 7 Haziran 2015- 1 Kasım 2015 tarihleri arasında Türkiye’de yaşananların tamamını değerlendirmeden yapılan yorum ve saptamalar eksik yada yanlış olacaktır. Öncelikle belirtelim ki; ülkemizde hukuk, adalet, vicdan, sosyal barış, insana saygı kalmamıştır. 7 Haziran sonrasında birbirleriyle konuşmayan / konuşamayan partilere halkımız tekrar iktidar şansı vermemiş, etnik temel üzerine siyaset yapanlara da adeta tokat atmıştır.

AKP açık ara tartışmasız şekilde seçimi kazanmış, CHP kaybetmiştir. CHP açısından “oyumuzu koruduk” söylemi, siyasetten geçinenlerin kendini koruma kalkanıdır. Esas üzücü olan Parti Meclisi, Merkez Yürütme Kurulu, İl ve İlçe yönetimlerinden bir kişinin bile çıkıp sorumlu benim, görevimi gereği gibi yapmadım / yapamadım diyerek istifa etmemesidir.  Demokratlığından, dürüstlüğünden, yeterliliğinden şüphemiz olmayan, adeta tek başına seçim sürecinde çalışan Sayın Genel Başkanın tek başına sorumlu tutulması da hakkaniyete uygun olmayacaktır.

En başta İstanbul İl ve İlçe yönetimleri olmak üzere seçim sürecinde kendini sorumlu görenlerin tamamını istifaya davet ediyoruz. Doğrusu seçimleri AKP kazanmadı; tutarsız, ilkesiz, beceriksiz, niteliksiz, güven vermeyen CHP yönetimleri, örgütü nedeniyle halk zorunlu olarak gidip AKP’ye tekrar oy verdi.  7 Haziran seçimlerinde “alkışlıyoruz” kampanyasını bile anlamayan, oyun havasına çeviren CHP örgütlerinin de baştan sona – sondan başa gözden geçirilmesi, yığma, devşirme, eş, dost, hemşehri, ahbap çavuş ilişkisiyle oluşturulmuş örgüt yapısından kurtarılması gerekiyor.

Ana muhalefet görevini halkımız yine CHP’ye vermiştir. Muhalefet görevini de hukukun içinde kalarak, kişisel tanıtım ve propaganda aracına dönüştürülmeden zamanında, doğru, amaca uygun, şeffaf, denetleyen, bilgilendiren, hesap soran anlayışla oluşturulacak kadro hareketiyle sağlanmasını istemekte önce CHP’li sonra YURTTAŞ olarak hakkımız olduğuna inanıyoruz.

CHP TABAN HAREKETİ