CHP İL KONGRELERİ YAPILIYOR

Partimiz CHP Kurultay sürecinde. 26-27/12/2015 tarihlerinde İl kongreleri yapılıyor. Elbette tüm illerimiz çok önemli. Ancak İstanbul bunlar arasında belirleyici konumda.

Ne yazık ki Atatürkçüyüm deyince Atatürkçü, sol elini kaldırınca solcu, demokratım deyince demokrat olunmuyor. Hepimiz biliyoruz ki; CHP bugünkü örgüt yapısı ve yönetim anlayışıyla yerelde ve genelde iktidar olması zor. İlkeli, tutarlı davranılmadığı gibi, yönetim kadroları da güven vermiyor.

Yıllardır partimiz dar kadrocu, hizipçi anlayıştan kurtulamadı.  CHP tüzüğünde zorunluluk olmadıkça çarşaf liste uygulanması gerekiyor. Oysa; çarşaf liste oylaması zor oluyor, saatlerce sayım sürüyor, delegeler oy kullanmasını bilmiyor, oylar boşa gidiyor vs. gerekçelerle, yalan söylenerek blok liste yöntemleri uygulanmaya devam ediliyor. Siyaseti meslek edinmiş, siyasetten geçinen, şeffaf olmayan, rant çeteleriyle iş birliği halindeki kişilerin onaylayabileceği blok liste anlayışı terk edilmedikçe partimiz küçülmeye devam edecektir.

CHP’nin tarihiyle bağdaşmayan bu çağ dışı, ilkel,  kötü ve ahlaktan yoksun delege ağalığı sistemiyle bir yere gitmek mümkün değildir.

26/12/2015 tarihi itibariyle il yönetimlerinin kimler olduğunu, kurultay sonucunda oluşacak PM ve MYK üyelerini bilmiyoruz. Sonuç her ne olursa olsun delege ağalığı sistemiyle oluşan yapı katılımcı, demokratik, doğru olmayacaktır. Kurultay sürecinin hemen sonrasında tüzük ve program kurultayları toplanmalı, antidemokratik tüzük hükümleri kaldırılarak delege ağalığı sistemine son verilmelidir. Doktora tezlerinden yararlanılarak hazırlanan seçim bildirge sisteminden vaz geçilmeli, çağa uygun, halkımızın sorunlarını çözmeye yönelik hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini, eşitliği, halkı, adaleti, barışı savunan, Atatürk devrim ve ilkeleri ışığında yeniden yapılanmaya gidilmelidir.

Selam ve saygılarımızla,
CHP TABAN HAREKETİ