ANAYASA MAHKEMESİ YOK SAYILAMAZ

Sayın  CHP, AKP, HDP, MHP Vekillerimiz,
Sayın Partili Yetkililerimiz,

Anayasanın bazı maddelerinin değiştirilmesi süreci 16 Nisan 2017 günü yapılacak halkoylamasıyla sonuçlanacak. Sonuç ne olursa olsun ülkemizin sıkıntıları artarak devam edecek. % 50’lerdeki Anayasa desteği  / karşıtlığı  yurtsever olan kimseye fayda  sağlamayacaktır.

Anayasamızın ve parlamenter sistemimizin mükemmel olduğunu kimse söyleyemez.  Yapılan baskı ve propagandalar sonucu CHP’nin grup olarak Anayasa değişikliklerini Anayasa Mahkemesine götürmeme kararı hukuken yanlış, siyaseten doğrudur. Kötü işleyen, görevini yapmayan / yapamayan her kurumu güvensiz ilan edip, halka sormaya kalktığımızda en tehlikeli sürece girmiş olmuyor muyuz? Hukukun evrensel temel ilkelerine, Anayasa yapılış usul ve esaslarına, demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti ilkelerine tamamen aykırı değişiklik maddelerinin bu şekilde halk oylamasına sunulması gerçekten ülke bekasıyla kumar oynamakla eşdeğerdir. Ve bu kumarı kimsenin oynamaya hakkı yoktur. İnsan hak ve özgürlüklerinin sınırlandırıldığı yerde insandan ve insanlıktan bahsedilemez.

Sayın Vekillerimiz,

Ülkenin geleceği ile ilgili kararı dönülemez şekle sokmak, tehlikeli ve yanlıştır. Bizim önerimiz, görüşümüz ekonomik, sosyal, siyasal, askeri, iç ve dışa güvenlik konularında dibe vurulduğu, çıkış yolunun arandığı anda yapılması gereken son çare rejim değişikliği değil, parlamentonun yenilenmesidir.

Girilen yanlış yoldan çıkmanın yolu şimdiye kadar haklı haksız ismi polemik konusu yapılmamış CHP, MHP, HDP milletvekillerinden eğer mümkünse birkaç tane de AKP’den olmak üzere  110 milletvekilinin imzasıyla  “usul ve esaslara uygun olmayan yöntemlerle Anayasamızın temel ilkelerine, hukuka açıkça aykırı Anayasa değişikliklerinin Yüce mahkemenin re’sen gözeteceği hususları da dikkate alarak  iptalini talep ediyoruz. “ şeklinde başvuruda bulunmanız yeterli olacaktır. Böylece;

– Anayasa Mahkemesinin de Anayasal bir kurum olarak dikkate alınması gerektiğini,
– Ulusal ve uluslar arası olağanüstü hallerde emniyet marjı olarak kullanılmasını,
– 15 yıllık icraatın tüm sonuçlarını tek bir kişiye yüklenmesinin engellenmesini,
–  Siyasi iradenin, parlamenter sistemin geri dönülemez yola girmemesini,
sağlayacaksınız.

Sayın vekiller Anayasal kurum Anayasa Mahkemesini beğenmeyebilir, kararlarına katılmayabilirsiniz. Ancak yok sayamazsınız. Hiç esasa girmeden, usul yönünden doğrusu bulunmayan Anayasa değişikliklerinin iptalini Anayasa Mahkemesine götürmeniz; hakkınız, yetkiniz ve görevinizdir. Sizleri görev ve sorumluluklarınızı yerine getirmeye davet ediyoruz.

Selam ve saygılarımızla,
CHP TABAN HAREKETİ.